Na svete je volne dostupné antivirotikum

Je vedecky dokázané, že smiech znižuje hladinu stresového hormónu, posilňuje imunitu a zvyšuje tvorbu protilátok ktoré likvidujú baktérie, vírusy a parazity.

Preto, ak máte možnosť niekoho rozosmiať, neváhajte ani chvíľu. Smiech určite pomôže aj proti koronavírusu. Ak máte nudné jednofarebné rúško namaľujte si naň úsmev, prišite červený nos klauna, ale hlavne: !!! SMEJTE SA !!!

Laughter lowers your body’s hormone and cortisol levels. (Cortisol is a stress-induced chemical that can lead to heart disease, high blood pressure and excess belly fat.) Laughter also strengthens your immune system because it increases the production of antibodies in your saliva and in your bloodstream to stave off bacteria, viruses and parasites.

science.howstuffworks.com

Prinúťte sa smiať

Život nám prináša do cesty situácie, kedy nám veľmi nie je do smiechu. Ale keď už vieme o všetkých pozitívnych vplyvoch smiechu na naše zdravie, mali by sme sa pokúsiť si ho vyvolať aj v zlých časoch. Preto si skúste už dnes vytvoriť smiešny záchranný balíček. Pripravte si film, na ktorom sa vždy smejete či zábavnú knihu. A keď bude zle, jednoducho pozerajte a čítajte. Ďalšia možnosť je telefonát či stretnutie s najpozitívnejším a najvtipnejším človekom z vášho okolia. Keď vás niečo zo srdca rozosmeje, poznačte si, čo to bolo a keď vám bude smutno, vráťte sa k tomu.

.zdravie.sk